Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alan Greenspan: "Το ευρώ καταρρέει"

Ο βασικός παράγοντας που κρατάει πίσω την αμερικανική οικονομία είναι η αβεβαιότητα που δημιουργεί η κρίση χρεών της ευρωζώνης, που αποτρέπει τις δαπάνες των καταναλωτών και τις προσλήψεις, δήλωσε ο κ. Alan Greenspan.

Alan Greenspan: Το ευρώ καταρρέει
Ο βασικός παράγοντας που κρατάει πίσω την αμερικανική οικονομία είναι η αβεβαιότητα την οποία δημιουργεί η κρίση χρεών της ευρωζώνης, που αποτρέπει τις δαπάνες των καταναλωτών και τις προσλήψεις από μέρους των επιχειρήσεων, δήλωσε ο πρώην διοικητής της Federal Reserve, κ. Alan Greenspan.

Ο κ. Greenspan, υπεύθυνος σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές για τη δημιουργία πολλών από τις «φούσκες» που ταλανίζουν σήμερα την αμερικανική και τη διεθνή οικονομία, δήλωσε: «Το ευρώ καταρρέει… Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή έχουν ομόλογα κρατών που κινδυνεύουν με χρεοκοπία, όπως η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Η κρίση στην ευρωζώνη έχει σημασία για το διεθνές σύστημα, επειδή η παγκόσμια οικονομία είναι ενοποιημένη και περίπου το 20% των αμερικανικών εξαγωγών κατευθύνεται στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Greenspan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v