Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σι Τζινπίνγκ: Αντέχουν στα δύσκολα οι ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία είναι ανθεκτική, δήλωσε ο Κινέζος αντιπρόεδρος κ. Σι Τζινπίνγκ.

Σι Τζινπίνγκ: Αντέχουν στα δύσκολα οι ΗΠΑ
Η αμερικανική οικονομία είναι ανθεκτική, δήλωσε ο Κινέζος αντιπρόεδρος κ. Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών επιχειρηματιών, στο οποίο παρευρέθηκε ο και Αμερικανός ομόλογός του κ. Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

Στη διάρκεια αυτής, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είναι ο πιθανός μελλοντικός Πρόεδρος της Κίνας, πρόσθεσε ότι "οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν πρέπει να πολιτικοποιούν τα εμπορικά ζητήματα".

Η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα εξαρτάται από την ποιότητα των σινοαμερικανικών σχέσεων, είχε υπογραμμίσει την προηγουμένη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έφτασε στο Πεκίνο για να απαντήσει στις επικρίσεις για τη δημοσιονομική πολιτική της Ουάσιγκτον.

Το Πεκίνο είχε διατυπώσει πολλές επικρίσεις αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, στις 2 Αυγούστου, μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Η Κίνα είχε καταγγείλει την "εξάρτηση (των ΗΠΑ) από το χρέος" και είχε καλέσει την Ουάσιγκτον να πάψει να ζει με παραπάνω από τις δυνατότητές της. Άλλωστε, η ασιατική χώρα είναι ο μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v