Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύ πλούσιοι Γάλλοι ζητούν …μεγαλύτερο φόρο

Μετά και την …παρότρυνση των ίδιων των πολύ εύπορων Γάλλων, το αρμόδιο γαλλικό υπουργείο θα επικεντρώσει τα σχέδια αύξησης φόρων με μεγαλύτερη βαρύτητα σε όσους κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Πολύ πλούσιοι Γάλλοι ζητούν …μεγαλύτερο φόρο
Μετά και την …παρότρυνση των ίδιων των πολύ εύπορων Γάλλων πολιτών, το αρμόδιο γαλλικό υπουργείο θα επικεντρώσει τα σχέδια αύξησης των φόρων μεγάλης περιουσίας με μεγαλύτερη βαρύτητα σε όσους κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο μείωσης του ελλείμματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση των Παρισίων στις 24 Αυγούστου.

Η υπουργός κα Valery Pecresse, αρμόδια για τον προϋπολογισμό, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM ότι «εκείνοι που θα φορολογηθούν περισσότερο θα είναι τα πολύ πλούσια νοικοκυριά.»

Μια μέρα πριν, ο κ. Maurice Levy, διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρίας Publicis , με άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας «έκτακτης δημοσιονομικής εισφοράς» από μέρους των πλούσιων Γάλλων, στο πρόγραμμα περικοπών των δαπανών.

Είχε προηγηθεί βέβαια η δήλωση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett, που ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να αυξήσουν τους φόρους που επιβάλλουν στον ίδιο και τους άλλους πολίτες με πολύ υψηλά εισοδήματα, προκειμένου να συμβάλλουν στα μέτρα λιτότητας.

Η Γαλλία αρχικώς σκόπευε να αντλήσει επιπλέον 3 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο με καταργήσεις φορολογικών ελαφρύνσεων, αλλά μετά τις δυσοίωνες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στις αγορές, στο Παρίσι εκτιμάται ευρέως ότι θα πρέπει να υπάρξει εντονότερη δράση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v