Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Έλεγχοι σε θυγατρικές ευρω-τραπεζών στις ΗΠΑ

Οι αρχές των ΗΠΑ, ανήσυχες για τυχόν μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, αυξάνουν την επιτήρηση στους αμερικανικούς βραχίονες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Fed: Έλεγχοι σε θυγατρικές ευρω-τραπεζών στις ΗΠΑ
Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές των ΗΠΑ, ανήσυχες για τυχόν μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, αυξάνουν την επιτήρηση στους αμερικανικούς βραχίονες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που μεταφέρει η Wall Street Journal, η κεντρική τράπεζα Federal Reserve και οι πολιτειακές εποπτικές αρχές, επιτείνουν τους ελέγχους στις θυγατρικές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών στις ΗΠΑ, για να διαγνώσουν πόσο ευάλωτες είναι στις αυξανόμενες χρηματοπιστωτικές πιέσεις.

Ο φόβος είναι ότι η ευρω-κρίση θα υπονομεύσει την δυνατότητα των τραπεζών να χρηματοδοτούν πιστώσεις και να αντεπεξέρχονται σε άλλες υποχρεώσεις τους στις ΗΠΑ.

Η Federal Reserve Bank of New York, που εποπτεύει μεγάλο αριθμό θυγατρικών, έχει ζητήσει από πολλούς βραχίονες περισσότερες πληροφορίες για το αν έχουν πρόσβαση σε επαρκή κεφάλαια για την καθημερινή τους λειτουργία και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ζητήσει να γίνουν διαρθρωτικές μεταβολές στις αμερικανικές μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v