Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Δεν είναι ακόμα "buy" οι BRIC

Οι μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών πιθανότατα δεν έχουν ακόμα βρει τα χαμηλά τους, καθώς ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί, υποστηρίζει η JP Morgan Chase & Co.

JP Morgan: Δεν είναι ακόμα buy οι BRIC
Οι μετοχές των αναδυόμενων οικονομιών πιθανότατα δεν έχουν ακόμα βρει τα χαμηλά τους, καθώς ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί, υποστηρίζει η JP Morgan Chase & Co.

"Είμαστε πιθανότατα πολύ κοντά στο να δούμε τα χαμηλά έτους για τις μετοχές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας (ΒRIC)", υποστηρίζει ο κ. Adrian Mowat, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Ασίας για την JP Morgan. "Ο λόγος για τον οποίο ακόμα δεν λέω με έμφαση πως είναι η ώρα για αγορές είναι το γεγονός πως ο πληθωρισμός μετατρέπεται σε σημαντικό πρόβλημα για τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες", συμπληρώνει.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets (αναδυόμενες αγορές) έχει υποχωρήσει 12% φέτος. Ο MSCI World Index of developed nations (ανεπτυγμένες) έχει χάσει μόλις 6%. Όσο για τον MSCI BRIC Index, μετρά απώλειες 14% το 2011.

Ο πληθωρισμός στην Ινδία αυξήθηκε κατά 9,22% τον Ιούλιο, μήνας που ήταν ο ένατος συνεχόμενος όπου ο τιμάριθμος μένει πάνω από το 9%. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει αυξήσει 11 φορές τα επιτόκια, χωρίς να καταφέρει να τον τιθασεύσει.

Στην Κίνα ο πληθωρισμός τρέχει με 6,5% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια. Ο κυβερνητικός στόχος ήταν να περιοριστεί η άνοδος στο 4%.

Στη Βραζιλία η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων πέντε φορές το 2011. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, όμως, παραμένει πάνω από τον στόχο του 2,5%, στο 6,5%, με βάση τα στοιχεία του Απριλίου 2011. 
 
Στη Ρωσία οι τιμές τρέχουν με ρυθμό 9% (στοιχεία Ιουλίου). Η κεντρική τράπεζα, πάντως, άφησε σταθερά τα επιτόκια για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, ρισκάροντας να της ξεφύγει ο πληθωρισμός σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Mowat, "οι αγορές θα δουν τα χαμηλά τους όταν η ανάπτυξη υποχωρήσει, ο πληθωρισμός ανέβει και οι αναλυτές αρχίσουν μαζικά και επιθετικά να υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις για τα επιχειρηματικά κέρδη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v