Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ την επόμενη Τρίτη

Στο Παρίσι την επόμενη Τρίτη θα συναντηθούν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21 Ιουλίου βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Συνάντηση Σαρκοζί - Μέρκελ την επόμενη Τρίτη
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, θα συναντηθούν στο Παρίσι την επόμενη Τρίτη για να συζητήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη και άλλα διεθνή ζητήματα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 14: 00 και θα συζητήσουν τις αποφάσεις της Συνόδου της 21 Ιουλίου και πως θα εφαρμοστούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σημείωνει η ανακοίνωση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε την Τετάρτη με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του, μετά τις ανησυχίες για την επέκταση της κρίσης και στη Γαλλία, οι οποίες οδήγησαν τις διεθνείς αγορές σε σημαντική πτώση.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, καθώς υπήρξε έντονη φημολογία για τις γαλλικές τράπεζες και την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, δημοσιογράφος της Monde έγραψε στο προσωπικό του blog, ότι ο Σαρκοζί εκτός από τη Μέρκελ, σχεδιάζει να συναντηθεί στα τέλη Αυγούστου και με Κινέζους αξιωματούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v