Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξησαν το ρευστό 18% τα blue chips

Την ώρα που οι ρυθμιστές και οι οικονομολόγοι κάνουν τα πάντα για να κυκλοφορήσει χρήμα στη στάσιμη αμερικανική οικονομία, οι μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα.

ΗΠΑ: Αύξησαν το ρευστό 18% τα blue chips
Την ώρα όπου οι ρυθμιστές και οι οικονομολόγοι κάνουν τα πάντα για να κυκλοφορήσει χρήμα στη στάσιμη αμερικανική οικονομία, οι μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα.

Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου MarketWatch και της FactSet Research, στα μεγέθη του β΄ τριμήνου, το συνολικό ποσό ρευστότητας και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων σε 24 από τις 30 εταιρίες που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average εκτινάχθηκε 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 256 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα μεγέθη για τα blue chips του δείκτη, η Caterpillar, που ευνοείται από τις πωλήσεις κατασκευαστικού εξοπλισμού στην Κίνα, τριπλασίασε το ρευστό της στα 10,7 δισ. δολ. Η Microsoft, που συχνά επικρίνεται επειδή κρατάει ρευστότητα, διαθέτει 52 δισ. δολ. σε ρευστό, 43% πάνω από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η Johnson & Johnson διέθετε 30 δισ. δολ. (+57%), ενώ η Coca Cola 14 δισ. δολ. (+38%) και η Chevron 18 δισ. δολ. (+36%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v