Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Anonymous: "Eπιχείρηση Facebook"

Η γνωστή ομάδα χάκερ ακτιβιστών Anonymous ανάρτησε μήνυμα στο οποίο προαναγγέλλει την καταστροφή του Facebook. Στις 5 Νοεμβρίου η επίθεση. Αιτία η πολιτική του Facebook στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Anonymous: Eπιχείρηση Facebook
Μήνυμα που προαναγγέλλει την καταστροφή του Facebook ανάρτησε στο Διαδίκτυο η περίφημη ομάδα χάκερ ακτιβιστών Anonymous.

Οι Ανώνυμοι θα επιτεθούν στη διασημότερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στις 5 Νοεμβρίου, ημερομηνία που παραπέμπει στη Νύχτα της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας του Γκάι Φοκς και στην ανατίναξη του Παλατιού του Γουέστμινστερ.

Αφορμή για την επίθεση στο Facebook είναι η πολιτική που ακολουθεί το τελευταίο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Το Facebook, το οποίο ξεκίνησε το 2004 και έχει περισσότερους από 750 εκατομμύρια χρήστες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη στάση του σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους Ανώνυμους, η 5η Νοεμβρίου του 2011 "θα περάσει στην Ιστορία".

"Μια μέρα θα κοιτάτε πίσω στο παρελθόν και θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που κάναμε ήταν σωστό, θα ευχαριστείτε τους κυρίαρχους του Διαδικτύου, δεν σας βλάπτουμε, σας σώζουμε". Αυτό τονίζουν στο μήνυμά τους και προειδοποιούν ότι "οι ταραχές έχουν δρομολογηθεί".

"Δεν είναι μια μάχη για το μέλλον της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της δημοσιότητας. Είναι μια μάχη για την επιλογή και την ενήμερη συγκατάθεση", προσθέτουν.

Στο καθηλωτικό βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, μια ψηφιακή φωνή, η οποία εξηγεί τις προθέσεις και τον στόχο των Ανώνυμων, ξεκινάει ως εξής:

"Προσοχή, πολίτες του κόσμου! Το μέσο επικοινωνίας που λατρεύετε όλοι σας τόσο πολύ θα καταστραφεί".

"To Facebook πουλάει πληροφορίες σε κυβερνητικούς οργανισμούς", συνεχίζει το μήνυμα και αναφέρει πως" ό,τι κάνετε στο Facebook μένει στο Facebook, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις “απόκρυψης” και η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι αδύνατη".

"Ακόμα και αν σβήσετε τον λογαριασμό σας, όλα τα προσωπικά δεδομένα παραμένουν στο Facebook και μπορούν να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή. To Facebook γνωρίζει περισσότερα για εσάς από την οικογένειά σας. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την πραγματικότητα στην οποία ζείτε εσείς, οι άνθρωποι του Διαδικτύου", καταλήγει το μήνυμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v