Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη η BoE

Τις εκτιμήσεις για την αύξηση του ΑΕΠ υποβάθμισε η Τράπεζα της Αγγλίας. Στο 2% από 2,5% φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης. Ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 5% κατά τη διάρκεια του έτους. Μείωση το 2012 και το 2012.

Μειώνει τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη η BoE
Στο 2% από 2,5% υποβάθμισε την Τετάρτη τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Μ. Βρετανίας, η Τράπεζα της Αγγλίας.

Αναλυτικά, στην τριμηνιαία της έκθεση για την πορεία της αγγλικής οικονομίας, η Τράπεζα της Αγγλίας, εκτιμά ότι "Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να επιβαρύνει την εγχώρια ζήτηση, ειδικά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αλλά η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, η αναμενόμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και οι σημερινές τιμές της στερλίνας, καταδεικνύουν ότι μετά από ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα υποχώρησης, η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα πάρει πάλι ανοδική τροχιά"

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η Τράπεζα αναφέρει στην έκθεση της ότι μπορεί να αγγίξει το 5% κατά τη διάρκεια του έτους, εξαιτίας της αύξησης των τιμών στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και την επίδραση της αύξησης του Φ.Π.Α και των τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Τράπεζα ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει κατά το 2012 και το 2013.

Μετά από μια βραχυπρόθεσμη περίοδο υποχώρησης, σημειώνει η ΒΟΕ, το ΑΕΠ θα αρχίσει και πάλι να αυξάνεται, ξεπερνώντας το 2014 τα μέσα ιστορικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v