Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: 2,5 τρισ.$ εξανεμίστηκαν χθες από μετοχές

Η παγκόσμια έξοδος από μετοχές και εμπορεύματα, μετά την πρωτοφανή υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την Standard & Poor’s, ώθησε σε ρεκόρ την αξία των διεθνών αγορών ομολόγων, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Αγορές: 2,5 τρισ.$ εξανεμίστηκαν χθες από μετοχές
Η παγκόσμια έξοδος από μετοχές και εμπορεύματα, μετά την πρωτοφανή υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από την Standard & Poor’s, ώθησε σε ρεκόρ την αξία των διεθνών αγορών ομολόγων, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η κεφαλαιοποίηση του Global Broad Market Index, του παγκόσμιου δείκτη αγορών ομολόγων που καταρτίζει η Bank of America Merrill Lynch, έχει αυξηθεί κατά 132,4 δισ. δολάρια από τα τέλη του Ιουλίου και διαμορφώνεται στα 42,1 τρισ. δολ., που είναι το μεγαλύτερο μέγεθος από το 1996 που υπάρχουν στοιχεία. Ο δείκτης, που περιέχει πάνω από 19.000 ομόλογα τα οποία εκδίδουν κυβερνήσεις, τράπεζες και οι μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη, είχαν απόδοση 1,09% μέχρι στιγμής στον μήνα.

Την ίδια ώρα, η χθεσινή «σφαγή» στα χρηματιστήρια, εξανέμισε περίπου 2,5 τρισ. δολ. από την κεφαλαιοποίηση των διεθνών μετοχών, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες από τις 26 Ιουλίου στα 7,8 τρισ. δολ.

Τα αμερικανικά μακροπρόθεσμα ομόλογα, τα Treasuries έχουν ενισχυθεί 2% από τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Merrill Lynch και τα 30ετή yields έχουν διολισθήσει έως το 3,64% που είναι το μικρότερο επιτόκιο των τελευταίων 11 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v