Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα γερμανικά CDS ξεπέρασαν τα βρετανικά

Για πρώτη φορά τα γερμανικά CDS ξεπέρασαν τα βρετανικά, καθώς διατυπώνονται πλέον σενάρια για τη φερεγγυότητα ακόμα και της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στην περίπτωση όπου οι προσπάθειες της ΕΚΤ δεν αποδώσουν.

Τα γερμανικά CDS ξεπέρασαν τα βρετανικά
Για πρώτη φορά στην Ιστορία τα γερμανικά CDS ξεπέρασαν τα βρετανικά, καθώς στην αγορά διατυπώνονται πλέον σενάρια για τη φερεγγυότητα ακόμα και της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, το κόστος ασφάλισης των 5ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας έναντι κινδύνου χρεοκοπίας αυξήθηκαν στις 83 μονάδες έναντι 80 μονάδων που καταγράφουν οι αντίστοιχοι κρατικοί τίτλοι της Βρετανίας.

"Είναι σαφές ότι κάτι πρέπει να γίνει, είτε θα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαια του EFSF δραματικα είτε να γίνουν σημαντικά haircuts για ορισμένες από τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μεσοπρόθεσμα", αναφέρει ο κ. Nick Stamenkovic, της RIA Capital Markets, και συμπληρώνει: "Οι αγορές θα συνεχίσουν να αμφισβητούν την ύπαρξη του ευρώ χωρίς σημαντική πολτική απάντηση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v