Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trichet: Ζητά άμεση εφαρμογή αποφάσεων της 21ης/7

Η ΕΚΤ βρίσκεται στη δευτερογενή αγορά και θα μείνει εκεί, δηλώνει ο κ. Trichet, ο οποίος ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Trichet: Ζητά άμεση εφαρμογή αποφάσεων της 21ης/7
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαίωσε επισήμως την παρέμβαση στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

"Είμαστε στη δευτερογενή αγορά", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντα στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Ερωτηθείς για το εάν η ΕΚΤ σκοπεύει να προχωρήσει σε άμεσες αγορές ομολόγων απευθείας από τις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης, ο κ. Trichet απάντησε: "Δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε και δεν είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε".

Επισημαίνεται ότι η παρέμβαση της ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά επικρίθηκε από πολλούς, ως απόρροια πολιτικής παρέμβασης στην ανεξάρτηση ευρωτράπεζα. Ο ίδιος ο κ. Trichet δήλωσε πως "βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις" τονίζοντως πως οι αποφάσεις της συνόδου της 21ης Ιουλίου πρέπει να εφαρμοστούν "το ταχύτερο δυνατόν".

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι αγορές ομολόγων είναι "αντισυμβατική πολιτική" συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι ένα ακόμη εργαλείο στήριξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v