Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Προειδοποίηση για αξιολόγηση των ΗΠΑ

Η πορεία του σχεδίου για την μείωση του ελλείμματος θα κρίνει μια πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, προειδοποίησε την Δευτέρα αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Moody's.

Moodys: Προειδοποίηση για αξιολόγηση των ΗΠΑ
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι θα υποβαθμίσει τις ΗΠΑ πριν το 2013 εάν η οικονομία δεν ανακάμψει και το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος δεν αποφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της Mοοdy’s Steven Hess, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Reuters, ότι το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 2,1 τρισ. δολάρια είναι θετικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ την παρούσα στιγμή, αλλά δεν εξασφαλίζει την σταθεροποίηση της στο μέλλον.

"Εάν η διαδικασία για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος που προβλέπεται από το σχέδιο αποφέρει αποτελέσματα τα οποία δεν είναι αξιόπιστα, τότε σε συνδυασμό με την οικονομική απόδοση, μπορεί να οδηγήσει σε μια πρόωρη αλλαγή της αξιολόγησης" σημείωσε ο κ. Hess.

"Κάποιος μπορεί να έχει τις αμφιβόλίες του" υποστήριξε ο κ. Hess όσον αφορά το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, προσθέτοντας ότι "πιστεύουμε ότι είναι αξιόπιστο βραχυπρόθεσμα, αλλά διατητούμε τις αμφιβολίες μας για την δυνατότητα να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα, καθώς το Κογκρέσσο μπορεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον να το αλλάξει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v