Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για τον W. Buffett οι ΗΠΑ παραμένουν ΑΑΑ

Ο Warren Buffett δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αξιολόγηση του χρέους των ΗΠΑ παραμένει "ΑΑΑ" και ότι ο ίδιος δεν αλλάζει άποψη για τα αμερικανικά ομόλογα εξαιτίας της υποβάθμισης από τη Standard & Poor's.

Για τον W. Buffett οι ΗΠΑ παραμένουν ΑΑΑ
Ο κ. Warren Buffett δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αξιολόγηση του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει "ΑΑΑ" και πως ο ίδιος δεν αλλάζει άποψη για τα αμερικανικά ομόλογα εξαιτίας της υποβάθμισης από τη Standard & Poor's.

"Αν αλλάζει κάτι αυτό είναι η γνώμη μου για την S&P", δήλωσε ο θρυλικός επενδυτής.

Ο κ. Buffett είναι μεγάλος μέτοχος στον οίκο αξιολόγησης Moody's, που είναι ανταγωνιστικός της S&P.

Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του, ο κ. Buffett, μέσω του επενδυτικού κολοσσού Berkshire Hathaway, που ελέγχει, κατείχε 47 δισ. δολ. σε ρευστό και ρευστοποιήσιμα ενεργητικά και δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι τουλάχιστον 40 δισ. δολ. εξ αυτών είναι τοποθετημένα σε αμερικανικά ομόλογα.

Μάλιστα, ο "γκουρού" τόνισε ότι σχεδόν όλες οι προσωπικές του τοποθετήσεις σε ρευστό και ρευστοποιήσιμα είναι σε μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

"Δεν θα μου περνούσε από το μυαλό να βάλω τα λεφτά μου κάπου αλλού", τόνισε, σημειώνοντας ότι η Berkshire εξακολουθεί να αγοράζει treasuries, έστω και με τόσο χαμηλά επιτόκια.

Ο κ. Buffett τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι το πλουσιότερο κράτος στον πλανήτη, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ της τάξεως των 48.000 δολαρίων, και ως εκ τούτου δεν θα έχουν πρόβλημα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, έχουν και το πλεονέκτημα ότι η κεντρική τράπεζα Federal Reserve έχει τη δυνατότητα να εκτυπώνει χρήμα. "Μπορώ να βγαίνω και να πίνω όλη νύχτα γιατί, αν έχω μηχανή που κόβει χρήμα, τα χρέη μου δεν κινδυνεύουν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v