Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Νο1 στα smartphones με 20 εκατ. συσκευές

Η Apple κατέκτησε τον τίτλο της Νο1 εταιρίας πωλήσεων smartphones, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Strategy Analytics στον κλάδο.

Apple: Νο1 στα smartphones με 20 εκατ. συσκευές
Η Apple κατέκτησε τον τίτλο της Νο1 εταιρίας πωλήσεων smartphones, σύμφωνα με τις μετρήσεις στον κλάδο.

Η αμερικανική επιχείρηση προσπέρασε και τα δύο προηγούμενα Νο1την Nokia και την Samsung στο β΄τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο οι συνολικές πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών ανήλθαν στο ρεκόρ των 110 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics, συνολικά παραδόθηκαν 361 συσκευές κινητής τηλεφωνίας στο εξεταζόμενο διάστημα, με αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε σύνολο συσκευών, η Nokia παρέμεινε Νο1, αλλά ο αριθμός των πωλήσεων μειώθηκε και το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε στο 25%, το χαμηλότερο για την φιλανδική επιχείρηση από το 1999.

Αντιθέτως, οι παραδόσεις συσκευών από την Apple υπερδιπλασιάστηκαν στα 20,3 εκατομμύρια Smartphones, αν και το συνολικό μερίδιό της ήταν 6%, πίσω από των Nokia, Samsung και LG.

Η Samsung παρέδωσε 74 εκατ. συσκευές με αύξηση 16% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι παραδόσεις της LG μειώθηκαν 19% στις 24,8 εκατομμύρια συσκευές.

Η κινεζική ZTE παρέδωσε 18 εκατομμύρια συσκευές αποκτώντας μερίδιο αγοράς 5%, ενώ η HTC της Ταϊβάν 12 εκατ. συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v