Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τεντωμένα νεύρα στις αγορές ομολόγων

Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν, μετά από την «αναιμική» δημοπρασία κρατικών ομολόγων, ενώ το spread στα yields των 10ετών ΗΠΑ/Γερμανίας διευρύνθηκε τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν, μετά από την «αναιμική» δημοπρασία κρατικών ομολόγων αλλά και εξαιτίας φημών (που διαψεύστηκαν στην συνέχεια) ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας κ. Giulio Tremonti πρόκειται να παραιτηθεί. 

Οι αποδόσεις (yields) στα 10ετή ιταλικά ομόλογα αυξήθηκαν 16 μονάδες βάσης στο 5,94%, σε απόσταση αναπνοής από το επίπεδο του 6%, το οποίο οι αγορές φοβούνται ότι αν ξεπεραστεί σε σταθερή βάση, θα θέσει εκτός ελέγχου το κόστος δανεισμού.

Το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το αμερικανικό χρέος δεν βοηθούν την επενδυτική ψυχολογία και κρατούν τους επενδυτές σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά.

Τα ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ, όπως τα γερμανικά Bunds και τα βρετανικά Gilts είχαν καλύτερη εμφάνιση από τα αμερικανικά Treasuries για μια ακόμη συνεδρίαση, με το spread στα yields των 10ετών ΗΠΑ/Γερμανίας να διευρύνεται 13 μονάδες βάσης στις 35 μ.β., που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Ο συντελεστής κάλυψης της ιταλικής δημοπρασίας, αν και έδειξε ότι η προσφορά ήταν υπεραρκετή για να κλείσει η δημοπρασία, δεν είχε αρκετή βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, μολονότι τα επιτόκια ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα 11 ετών, όπως αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v