Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spelling (ΗΠΑ) :Υπάρχει θέληση για λύση στο χρέος

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Gene Spelling, υποστηρίζει πως χρειάζονται ελάχιστες κινήσεις συμβιβασμού για να βρεθεί λύση για το χρέος των ΗΠΑ και πως υπάρχει θέληση και στις δύο πλευρές.

Spelling (ΗΠΑ) :Υπάρχει θέληση για λύση στο χρέος
Υπάρχει αρκετή θέληση και στις δύο πλευρές για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά το μείζον θέμα της αύξησης του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, υποστήριξε ο Gene Spelling, σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Επισημαίνεται ότι η Ουάσιγκτον έχει μόλις μία εβδομάδα προθεσμία να βρει λύση, καθώς στις 2 Αυγούστου εξαντλούνται τα διαθέσιμα ρευστά του υπουργείου Οικονομικών και οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να κηρύξουν στάση πληρωμών. Οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν την Γερουσία προτείνουν μεγάλη αύξηση του ορίου δανεισμού και παράλληλα αύξηση της φορολογίας για τα μεγάλα εισοδήματα, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι, αντιπροτείνουν σταδιακή αύξηση του ορίου δανεισμού, ώστε να τεθεί εκ νέου επί τάπητος το θέμα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012 και μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο πρόεδρος Ομπάμα, με χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα, δήλωσε πως η κατάταση είναι «εξαιρετικά ευάλωτη» και έκανε έκκληση για έναν δίκαιο συμβιβασμό.

Ο σύμβουλός του Gene Spelling, μιλώντας στο CNN, υποστήριξε ότι χρειάζονται «ελάχιστες» κινήσεις συμβιβασμού για την επίτευξη λύσης εντός της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v