Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο διττό σχήμα διοίκησης για την Deutsche Bank

Νέο σχήμα διοίκησης με δύο συνδιευθύνοντες συμβούλους, τους Anshu Jain και Jurgen Fitschen, ανακοίνωσε η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα κοινοποίησε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων.

Νέο διττό σχήμα διοίκησης για την Deutsche Bank
Νέο σχήμα διοίκησης με δύο διευθύνοντες συμβούλους ανακοίνωσε η Deutsche Bank, ενώ παράλληλα κοινοποίησε αποτελέσματα τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας δήλωσε πως το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 17% στο 1,8 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για μεγαλύτερη αύξηση στο 1,97 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. Τα καθαρά κέρδη έμειναν αμετάβλητα στο 1,2 δισ. ευρώ. Η Deutsche Bank, πάντως, εμμένει στον στόχο για κερδοφορία 2011 της τάξεως των 10 δισ. ευρώ.

Ως προς το νέο σχήμα διοίκησης, το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι η ανάδειξη του κ. Anshu Jain, του 48χρονου Βρετανού πολίτη ινδικής καταγωγής, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος investment banking. Ο κ. Jain θα μοιράζεται τις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου με τον Γερμανό 62χρονο κ. Fitschen, ο οποίος ήταν επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Deutsche Bank στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutsche Bank, στόχος αυτής της διττής δομής στο διοικητικό σχήμα είναι η εξισορρόπηση των ισχυρών δραστηριοτήτων στο διεθνές investment banking με τη συνέχιση της επέκτασης στην εγχώρια βάση μετά τη διεθνή κρίση. Το πλάνο διαδοχής αναμένεται να εφαρμοστεί μετά το ετήσιο συνέδριο της Deutsche Bank τον επόμενο Μάιο. Και πάλι όμως, "είναι μάλλον μεταβατική λύση, καθώς στον κ. Fitschen θα δοθεί μόνο τριετές συμβόλαιο μέχρι το 2015, ενώ το συμβόλαιο του κ. Jain θα ισχύει μέχρι το 2017", αναφέρει το σχετικό άρθρο των "Financial Times".

Ο κ. Joseph Ackermann, που ηγήθηκε της Deutsche Bank από το 2002 και εν μέσω της χρηματοοικονομικής κρίσης, "θα συνεχίσει να παίζει διπλωματικό ρόλο-κλειδί στη διεθνή σκηνή", αναφέρουν οι "F.T.".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v