Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. στο 8%

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, μεγαλύτερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, εντείνοντας έτσι τη μάχη κατά των πληθωριστικών πιέσεων.

Ινδία: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. στο 8%
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, μεγαλύτερη από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές, εντείνοντας έτσι τη μάχη κατά των πληθωριστικών πιέσεων. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο repo με το οποίο δανείζονται οι τράπεζες αυξήθηκε στο 8%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έβλεπαν αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας έχει ακολουθήσει ίσως την πλέον επιθετική πολιτική ενάντια στον πληθωρισμό, καθώς είναι η 11η αύξηση επιτοκίων στη χώρα από τον Μάρτιο του 2010. Παρ' όλα αυτά, οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 9,44%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας. Η Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε μάλιστα ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό για το τρέχον οικονομικό έτος, στο 7% από προηγούμενη εκτίμηση στο 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v