Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ομπάμα στηρίζει σχέδιο για το όριο του χρέους

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει το σχέδιο της "Ομάδας των Έξι" γερουσιαστών για την αύξηση του ορίου του χρέους, λέγοντας ότι είναι σύμφωνο με τις θέσεις του για τη μείωση του ελλείμματος.

Ο Ομπάμα στηρίζει σχέδιο για το όριο του χρέους
Την υποστήριξη του προς την διακομματική πρόταση της "Ομάδας των Έξι" γερουσιαστών για την αύξηση του ορίου του χρέους, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, λέγοντας ότι ο χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας τελειώνει.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη, ότι το σχέδιο της "Ομάδας των Έξι" μπορεί να προσφέρει νέες ιδέες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συζητήσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την αύξηση στο "ταβάνι" του χρέους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι το σχέδιο είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνο με τις απόψεις του για τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να αρχίσουν να το συζητούν.

"H ελπίδα μου είναι ότι αύριο θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις συζητήσεις και να ξεκινήσουν το δύσκολο έργο της σύνταξης ενός σχεδίου ως την προθεσμία στις 2 Αυγούστου", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v