Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρντοχ: "Η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου"

Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσε την Τρίτη στην επιτροπή της βρετανικής Βουλής ότι βιώνει την πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής του. Τι είπε για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές.

Μέρντοχ: Η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου
Ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, δήλωσε την Τρίτη στην επιτροπή της βρετανικής Βουλής ότι βιώνει την πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής του, μεταδίδει το Reuters.

Παρεμβαίνοντας στην ομιλία του υιού του, ο οποίος άνοιξε την κατάθεση στην επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μέρτνοχ ανέφερε: "Θα ήθελα απλώς να πω μια φράση. Aυτή είναι η πιο ταπεινωτική μέρα της ζωής μου".

Λίγο αργότερα, ο κ. Μέρντοχ δήλωσε ότι ένιωσε "σοκαρισμένος, τρομοκρατημένος και ντροπιασμένος" όταν πριν από δύο εβδομάδες διάβασε για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά όταν ερωτήθηκε για το αν νιώθει προσωπικά υπεύθυνος για το... φιάσκο απάντησε "όχι".

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης, ο κ. Μέρντοχ τόνισε ότι το 2007 είχε παραπλανηθεί, όταν θεώρησε ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών συμμετείχε μόνο ένας δημοσιογράφος, ο οποίος οδηγήθηκε τελικά στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι η "News International" υποστήριζε για μεγάλο χρονικό διάστημα πως η μέθοδος των υποκλοπών είχε χρησιμοποιηθεί από έναν μόνο δημοσιογράφο.

Η κατάθεση διακόπηκε προς στιγμήν όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αφρό στον Ρούπερτ Μέρντοχ, προκαλώντας την αντίδραση της γυναίκας του κ. Μέρντοχ, Γουέντι Ντενγκ, η οποία τον χαστούκισε. Ο κ. Μέρντοχ δεν τραυματίστηκε και δεν χρειάστηκε η παρέμβαση γιατρού.

Η αστυνομία συνέλαβε αμέσως τον δράστη και η κατάθεση διακόπηκε για 15 λεπτά, ενώ ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να εγκαταλείψουν την αίθουσα.

Ο βουλευτής των Εργατικών Kρις Μπάιαντ, ο οποίος ηγείται της καμπάνιας εναντίον της News Corp., καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας ότι υποτιμά τον θεσμό του κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v