Σημαντική εξαγορά της EADS στις ΗΠΑ

Η EADS επιβεβαίωσε ότι προχωρά στην πρώτη εξαγορά μεγάλης μονάδας στις ΗΠΑ, πληρώνοντας περί τα 130 εκατ. δολ. για την μονάδα ελέγχων και μετρήσεων της Racal.

Σημαντική εξαγορά της EADS στις ΗΠΑ
Η EADS, ο αεροναυπηγικός όμιλος της Ευρώπης, επιβεβαίωσε ότι προχωρά στην πρώτη εξαγορά μεγάλης μονάδας στις ΗΠΑ, καθώς θα πληρώσει περί τα 130 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την Racal Defence, μονάδα ελέγχων και μετρήσεων της Racal.

Η εκπρόσωπος του αμυντικού ομίλου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα των Financial Times για την συμφωνία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα επισήμως στην Ουάσιγκτον.

Με την εξαγορά η EADS προσβλέπει σε επέκταση της παρουσίας της στην αμερικανική αγορά. ”Θα προσφέρει πρόσβαση στο υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ, σταθερό βήμα στην αμερικανική αγορά, καθώς και τεχνογνωσία που μπορούν να προωθήσουν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή,” αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα πρόσωπο που σχετίζεται με τη συμφωνία.

Παρά τις ανησυχίες που περιβάλλουν την πρόσβαση στην ”ευαίσθητη” αμυντική τεχνολογία των ΗΠΑ, η εξαγορά εξασφάλισε προ λίγων εβδομάδων την έγκριση των αμερικανικών αρχών.

Η EADS προβλέπεται να πληρώσει 111 εκατ. δολάρια σε ρευστό και επιπλέον 19 εκατ. δολάρια εάν η εταιρία επιτύχει συγκεκριμένους στόχους.

Η Racal Defence απεκδύθηκε από την Thales και εξαγοράστηκε τον Νοέμβριο 2001 από την Thomas Weisel Partners και την JF Lehman & Company, εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που εξειδικεύεται στις εξαγορές μονάδων αεροναυπηγικής και άμυνας και ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, John Lehman.

Η Racal Defence απασχολεί 180 εργαζόμενους στην Καλιφόρνια και 140 στην Ευρώπη. Το 70% των εσόδων της προέρχεται από τις ΗΠΑ, με την προσφορά προϊόντων, από συμβόλαια με το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης έως ελέγχους ημιαγωγών για την Intel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v