Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΑ: Επικαιροποίηση στα stress tests

Η European Banking Authority επικαιροποίησε τα stress tests που διεξάγει στις τράπεζες της ευρωζώνης, έτσι ώστε να συνυπολογίζονται πιθανές ζημίες από κρατικά ομόλογα κρατών σε κρίση.

ΕΒΑ: Επικαιροποίηση στα stress tests
Η European Banking Authority επικαιροποίησε τα stress tests που διεξάγει στις τράπεζες της ευρωζώνης, έτσι ώστε να συνυπολογίζονται οι πιθανές ζημίες που θα υποστούν τα ενεργητικά των τραπεζών σε κρατικά ομόλογα κρατών όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται σε κρίση.

Στις τράπεζες ανακοινώθηκαν πρόσθετες οδηγίες «ώστε να αντικατοπτριστεί η επιδείνωση στην κρίση χρεών,» όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αρμόδιας τραπεζικής αρχής, η κα Franca Rosa Congiu, επιβεβαιώνοντας φήμες που κυκλοφόρησαν προ ημερών.

Η επικαιροποίηση κρίθηκε απαραίτητη, καθώς υπήρχαν «ασυμβατότητες» στα μεγέθη που έχουν μέχρι στιγμής καταθέσει οι οίκοι και επειδή ορισμένα από αυτά η ΕΒΑ έκρινε ότι ήταν «υπερβολικά αισιόδοξα.»

Η νέα οδηγία εστάλη στις αρχές Ιουνίου και καλύπτει τις μεθόδους προσμέτρησης πιθανών ζημιών στα κρατικά ομόλογα που υπάρχουν στα εμπορικά βιβλία των τραπεζών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Congiu.

Η οδηγία επίσης καλύπτει το πώς οι τράπεζες μετρούν την πιθανότητα στάσης πληρωμών σε κρατικά ομόλογα τα οποία κατέχουν στα βιβλία διακράτησης έως την λήξη. Η εκπρόσωπος τόνισε ότι στα tests συνεχίζουν να μην περιλαμβάνονται τυχόν ζημίες σε αυτού του είδους τα βιβλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v