Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Saab αδυνατεί να καταβάλει μισθούς

Η Saab παραδέχθηκε ότι αδυνατεί να καταβάλει τις μισθολογικές της υποχρεώσεις και αναζητά κεφάλαια για την εξασφάλιση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της ακόμη και με πώληση ακίνητης περιουσίας

Η Saab αδυνατεί να καταβάλει μισθούς
Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab παραδέχθηκε ότι αδυνατεί να καταβάλει τις μισθολογικές της υποχρεώσεις καθώς δεν έχει αποσπάσει την ζητούμενη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Η μετοχή της μητρικής εταιρείας Swedish Automobile καταγράφει κάθετη πτώση 17,1%, καθώς παλεύει να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή της που έχει παγώσει από τον Απρίλιο. Στελέχη της Saab, όπως και της μητρικής εταιρείας, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με διάφορα μέρη ώστε να λάβουν άμεσα χρηματοδότηση, ενώ από τις λύσεις που εξετάζονται είναι η πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο εκπρόσωπος της Saab δήλωσε πως είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να καταβληθούν οι μισθοί και πως «όλα εξαρτώνται από το πώς και εάν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση». «Δεν υπάρχει όμως, καμία εγγύηση ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πετύχουν ή πως θα βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.

Η Swedish Automobile κατέληξε πρόσφατα σε συμφωνία στήριξης με δύο κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, την Zhejiang Youngman Lotus Automobile και την Pangda, η οποία όμως, απευθύνεται στις μακροπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης της Saab και υπόκειται σε έγκριση των κινεζικών και ευρωπαϊκών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v