Στους υιούς Soros η περιουσία του κροίσου

Ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής G. Soros παραδίδει τον έλεγχο της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων του στους γιους του Robert και Jonathan, ενώ παράλληλα προχωρά στην απέκδυση των μονάδων ακίνητης περιουσίας, πιστώσεων και εξαγορών.

Στους υιούς Soros η περιουσία του κροίσου
Ο πολυεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής George Soros παραδίδει τον έλεγχο της εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων του στους γιους του Robert και Jonathan, ενώ παράλληλα προχωρά στην απέκδυση των μονάδων ακίνητης περιουσίας, πιστώσεων και εξαγορών, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που επιδόθηκε στους επενδυτές και το προσωπικό του, αξίας 12,8 δισ. δολαρίων hedge fund.

Με την αναδιοργάνωση του ομίλου, ο Richard Georgi, που είναι επικεφαλής του ομίλου ακίνητης περιουσίας του Soros, αποχωρεί για να ξεκινήσει την Grove Capital, σύμφωνα με το memo. Ο Steven Mnuchin, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs που εποπτεύει το πιστωτικό τιμ του ομίλου, το οποίο προσφέρει κεφάλαια μέσα από μετατρέψιμα ομόλογα και ενυπόθηκα δάνεια, θα δημιουργήσει την Dune Capital Management.

Η απόφαση του ουγγρικής καταγωγής 74χρονου ”γκουρού” να ”μαζέψει” τις επιχειρήσεις του σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή από την πολιτική που ξεκίνησε προ διετίας με την πρόσληψη του Mark Schwartz της Goldman Sachs, ο οποίος ανέλαβε να επεκτείνει τον όμιλο.

Τώρα ο 41χρονος Robert Soros, που τον περασμένο μήνα έγινε επικεφαλής του ύψους 8,3 δισ. δολαρίων Quantum Endowment Fund, και ο 34χρονος Jonathan Soros θα γίνουν αντιπρόεδροι του Soros Fund Management, ενώ ο πατέρας τους θα διατηρήσει την προεδρία του hedge fund.

Η εταιρία του Soros διαχειριζόταν περισσότερα από 20 δισ. δολάρια στη δεκαετία του ’90, όταν είχε ανακηρυχθεί ο μεγαλύτερος όμιλος hedge fund στον κόσμο.

Από ένα σημείο και μετά λειτουργούσε στις διεθνείς αγορές, κάνοντας τοποθετήσεις με δανεικά κεφάλαια και προσφέροντας αποδόσεις της τάξης του 30% ετησίως.

Το 1992 κέρδισε σχεδόν 1 δισ. δολάρια από κερδοσκοπικές συναλλαγές στη στερλίνα, υποχρεώνοντας τη βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το εθνικό νόμισμα από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα και προκαλώντας την αποστροφή της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v