Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μικρότερο το άνοιγμα στο ελληνικό χρέος

Το άνοιγμα των αμερικανικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος, ίσως είναι πολύ μικρότερο απ’όσο φοβούνται οι επενδυτές, σύμφωνα με ανάλυση που βοήθησε τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμψουν από την «βουτιά» της Τετάρτης.

ΗΠΑ: Μικρότερο το άνοιγμα στο ελληνικό χρέος
Το άνοιγμα των αμερικανικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος, ίσως είναι πολύ μικρότερο απ’όσο φοβούνται οι επενδυτές, σύμφωνα με ανάλυση που κυκλοφόρησε και βοήθησε τις τραπεζικές μετοχές των ΗΠΑ να ανακάμψουν αρκετά μετά την «βουτιά» της Τετάρτης.

Ο αναλυτής της Nomura, κ. Glenn Schorr δήλωσε ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν σε μεγάλο βαθμό «καλύψει» με hedging το άμεσο άνοιγμά τους στα ελληνικά ομόλογα, καθώς και τον αντισυμβαλλόμενο πιστωτικό κίνδυνο.

Η Bank for International Settlements (BIS) εντόπισε ότι 32,7 δισ. δολ. σε πιστωτικές εγγυήσεις έχουν την αναδοχή αμερικανικών τραπεζών και χρηματιστηριακών. Το μέγεθος αυτό «τρόμαξε» τους επενδυτές και προκάλεσε βουτιά στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών βούλιαξαν την Τετάρτη, που κλιμακώθηκαν οι φόβοι για στάση πληρωμών στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο κ. Schorr σημειώνει ότι στα στοιχεία της BIS δεν περιλαμβάνονται τα hedges που έχουν κάνει οι οίκοι από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση.

«Αν και οπωσδήποτε υπάρχει κάποιο ελληνικό άνοιγμα στο αμερικανικό σύστημα, πιστεύουμε ότι το καθαρό άνοιγμα τραπεζών και χρηματιστηριακών των ΗΠΑ είναι πολύ μικρότερο από 32,7 δισ. δολ.»

Οι δηλώσεις αυτές ενέπνευσαν την χθεσινή ανάκαμψη του δείκτη τραπεζών μεγάλης κεφαλαιοποίησης KBW Bank στην Wall Street, που την Τετάρτη είχε κλείσει με απώλειες 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v