Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA-ML:Παίζουν "άμυνα" οι διεθνείς fund managers

Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις σε ρευστό και μεταφέρει τις επενδύσεις σε αμυντικούς κλάδους, ενώ οι περισσότεροι δεν περιμένουν ότι θα υπάρξει και Qe3 από την Federal Reserve.

BofA-ML:Παίζουν άμυνα οι διεθνείς fund managers
Οι διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αυξήσει τις τοποθετήσεις σε ρευστό και έχουν μεταφέρει τις επενδύσεις τους σε αμυντικούς κλάδους, ενώ οι περισσότεροι δεν περιμένουν ότι θα υπάρξει και τρίτος κύκλος ποσοτικής χαλάρωσης από την αμερικανική Federal Reserve, σύμφωνα με βαρυσήμαντη μηνιαία έκθεση.

Από την έκθεση της Bank of America Merrill Lynch προκύπτει ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρεών παραμένει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με την άποψη των fund managers. Ωστόσο, οι διαχειριστές παραμένουν «απρόσβλητοι από τον πυρετό του χρυσού», καθώς θεωρούν ότι το πολύτιμο μέταλλο κινείται στα πιο υπερτιμημένα επίπεδα από τα τέλη 2009.

Συνολικά, καθαρό ποσοστό 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν overweight στο ρευστό, έναντι 6% τον προηγούμενο μήνα. Το καθαρό ποσοστό θέσεων «υπερστάθμισης» σε μετοχές μειώθηκε κάθετα στο 27% από 41%.

Οι μόνοι χρηματιστηριακοί κλάδοι στους οποίους οι fund managers αύξησαν το άνοιγμά τους, είναι οι αμυντικοί κλάδοι κοινωφελών επιχειρήσεων και φαρμακευτικών, ενώ την μεγαλύτερη επιδείνωση υπέστησαν οι ασφαλιστικες μετοχές.

Ανάλογη εικόνα περιορισμού των ριψοκίνδυνων θέσεων επικρατεί και μεταξύ των hedge funds.

«Οι επενδυτές υποχωρούν από το ρίσκο, αλλά όχι πανικόβλητα… επικρατεί μάλλον μια μετακίνηση προς πιο ουδέτερες θέσεις,» σημειώνει ο κ. Gary Baker, της Bank of America Merrill Lynch Global Research.

Από το οικονομικό μέτωπο, το 64% των fund managers δεν περιμένουν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve να προχωρήσει σε τρίτο κύκλο παροχής ρευστότητας (QE3).

Το 37% των διαχειριστών κεφαλαίου θεωρούν ότι ο χρυσός είναι υπερτιμημένος.

Η ευρωπαϊκή κρίση χρεών θεωρείται μακράν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία –από το 43% των διαχειριστών έναντι 36% στον προηγούμενο μήνα.

Ευλόγως, παρατηρείται επιδείνωση στην ψυχολογία έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών, με καθαρό ποσοστό 15% των διαχειριστών να δηλώνουν underweight, έναντι 1% τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v