Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία:"Οκ" σε μετακύλιση χωρίς πιστωτικό γεγονός

Η Γαλλία θα υποστηρίξει μετακύλιση του ελληνικού χρέους από μέρους των ιδιωτών πιστωτών, εάν βρεθεί εθελοντική φόρμουλα, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Γαλλία:Οκ σε μετακύλιση χωρίς πιστωτικό γεγονός
Η Γαλλία θα υποστηρίξει μια μετακύλιση του ελληνικού χρέους από μέρους των ιδιωτών πιστωτών, εάν βρεθεί μια εθελοντική φόρμουλα που θα αποτρέψει την ευρύτερη ζημιά στις αγορές της ευρωζώνης, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έρχονται πιο κοντά σε μια συμβιβαστική λύση όσον αφορά το δεύτερο πακέτο διασωσης της Ελλάδας, με αυξημένο επίσηο δανεισμό αλλά και συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, από τους οποίους θα ζητηθεί να ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν με χρεόγραφα με μεταγενέστερες χρονολογίες.

Πηγές της γαλλικής κυβέρνησης ανάφερουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να στηρίξει την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, που θέλει να κερδίσει την έγκριση της βουλής και του λαού της Γερμανίας για την νέα ελληνική στήριξη, επιβάλλοντας και στους ιδιώτες πιστωτές επιμερισμό των βαρών και κινδύνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v