Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Επίθεση hackers στο δίκτυο της Citigroup

Η Citigroup παραδέχθηκε ότι hackers παραβίασαν το δίκτυό της και απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων κατόχων πιστωτικών καρτών. Η επίθεση αφορά το 1% των πελατών της Citi.

ΗΠΑ: Επίθεση hackers στο δίκτυο της Citigroup
Η Citigroup παραδέχθηκε ότι hackers παραβίασαν το ηλεκτρονικό δίκτυο της τράπεζας και απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων κατόχων πιστωτικών καρτών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Citigroup, περίπου το 1% των κατόχων πιστωτικών καρτών είναι θύματα της νέας κυβερνο-επίθεσης. Οι Citi Cards έχει περίπου 21 εκατομμύρια πελάτες στην Βόρειο Αμερική. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η επίθεση των hacker στο δίκτυο της Citigroup έγινε αντιληπτή τον Μάιο κατά την διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου.

Στον αέρα βρίσκονται τα ονόματα των κατόχων, οι αριθμοί των καρτών καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τους εκ των οποίων και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Η Citigroup ωστόσο διευκρινίζει ότι άλλα στοιχεία, όπως οι ημερομηνίες γέννησης, οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι ημερομηνίες λήξης των καρτών όπως επίσης και οι κωδικοί των καρτών δεν έχουν παραβιαστεί.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες των οποίων τα στοιχεία έχουν επηρεατεί. Η Citi έχει εφαρμόσει ενισχυμένες διαδικασίες για να αποφύγει επανάληψη τέτοιου γεγονότος στο μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v