Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch:Σε RWC οι ΗΠΑ αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους

Σε σημερινή έκθεση με τίτλο "Σκεπτόμενοι το αδιανόητο, τι θα γινόταν εάν το όριο του χρέους δεν αυξανόταν και οι ΗΠΑ χρεωκοπούσαν;" η Fitch παρουσιάζει τις επιπτώσεις που θα είχε το ενδεχόμενο αυτό στην αξιολόγηση της χώρας.

Fitch:Σε RWC οι ΗΠΑ αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους
Σε σημερινή της έκθεση με τίτλο "Σκεπτόμενοι το αδιανόητο – Τι θα γινόταν εάν το όριο του χρέους δεν αυξανόταν και οι ΗΠΑ χρεωκοπούσαν ;" η Fitch παρουσιάζει τις επιπτώσεις που θα είχε στην αξιολόγηση των ΗΠΑ μια πιθανή χρεωκοπία.

Αν και η Fitch υπογραμμίζει ότι το ενδεχόμενο να μην αυξηθεί το όριο του χρέους είναι απίθανο, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί ως τις 2 Αυγούστου, θα τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε Rating Watch Negative (RWN).

Η κίνηση αυτή θα οδήγησει σύμφωνα με την Fitch αυτόματα σε τοποθέτηση σε RWN όλων των οικονομικών θεσμών και οντοτήτων που βασίζονται σε χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, σημειώνει η Fitch, η αξιολόγηση των πολιτειών των ΗΠΑ και των δήμων, δεν θα επηρεαστεί σε πρώτη φάση από αυτές τις πράξεις.

Η Fitch αναφέρει ότι το πρώτο τεστ για ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου μετά τις 2 Αυγούστου γίνεται στις 4 Αυγούστου, όπου λήγει ομόλογο αξίας 30 δισ. δολαρίων. Σε περίπτωση που δεν αποπληρωθεί πλήρως η Fitch θα προχωρήσει σε υποβάθμιση του ομολόγου σε Β+ από ΑΑΑ.

Ωστόσο, η Fitch δεν θα προχωρήσει αναγκαστικά σε υποβάθμιση και της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, εάν κρίνει ότι θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τη συνολική αξία του ομολόγου μαζί με τους δεδουλεμένους τόκους ως την λήξη του επόμενου αξιόγραφου στις 11 Αυγούστου, αξίας 27 δισ. δολαρίων.

Η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ θα υποβαθμισθεί από την Fitch στην κατηγορία “Περιορισμένη Χρεωκοπία”  εάν δεν πληρωθούν ομόλογα που λήγουν στις 15 Αυγούστου και μέχρι να τερματιστεί η προσωρινή χρεωκοπία.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v