Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνεται η διεθνής πίεση στη Συρία

Έκκληση να σταματήσει η βία απηύθυνε στη Συρία η Τουρκία, υποσχόμενη να κρατήσει στο έδαφος της τους Σύριους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την συνοριακή πόλη Jisr al- Shughour. Αυξάνεται η πίεση των ξένων δυνάμεων.

Αυξάνεται η διεθνής πίεση στη Συρία
Έκκληση να σταματήσει η βία απηύθυνε στη Συρία η Τουρκία, υποσχόμενη να κρατήσει στο έδαφος της τους Σύριους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την συνοριακή πόλη Jisr al- Shughour, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

"Η Συρία πρέπει να αλλάξει την στάση της απέναντι στους πολίτες και να υιοθετήσει μια πιο ανεκτική πολιτική το συντομότερο δυνατό" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν "θα κλείσει τις πόρτες" για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία.

Στην πόλη Jisr al- Shughour, στην οποία σύμφωνα με τις συριακές αρχές σκοτώθηκαν 120 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, περισσότεροι από 100 κάτοικοι διέφυγαν την νύχτα της Τρίτης προς την Τουρκία για να γλυτώσουν από την επικείμενη επίθεση.

Η κυβέρνηση του Ασσάντ έχει δηλώσει ότι θα στείλει στην Jisr al- Shughour το στρατό για να εκτελέσει το "εθνικό καθήκον να επαναφέρει την τάξη".

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων 40 άρματα μάχης βρίσκονται παρατεταγμένα γύρω από την πόλη, ενώ σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας στρατιώτες έχουν φτάσει στα γειτονικά χωριά.

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται η πίεση των ξένων δυνάμεων προς το καθεστώς του προέδρου της χώρας Ασσάντ, υπό το φόβο ότι η κατάσταση στη Συρία τίθεται εκτός ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Ν. Κάμερον, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του σε συνεργασία με τη Γαλλία θα εκδώσει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το βράδι συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα.

Το ψήφισμα θα καταδικάζει την καταστολή και θα απαιτεί ανθρωπιστική πρόσβαση, δήλωσε ο κ Κάμερον στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι "Όποιος καταδικάσει το ψήφισμα ή βάλει βέτο θα είναι αντιμέτωπος με τη συνείδηση του".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v