Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: Ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη

Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από το καθεστώς του Μ. Καντάφι καθώς νέοι βομβαρδισμοί σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ενώ οι αντάρτες φέρονται να έχουν καταλάβει την πόλη Γιαφράν, 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Λιβύη: Ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη
Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι καθώς νέοι βομβαρδισμοί σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ενώ οι αντάρτες φέρονται να έχουν καταλάβει την πόλη Γιαφράν, 100 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Εγκαταλείποντας την πρακτική των τελευταίων ημερών, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν κατά τη διάρκεια της ημέρας την πρωτεύουσα της Λιβύης. Αρκετές ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν στην περιοχή γύρω από το συγκρότημα Μπαμπ αλ-Αζιζίγια του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ αναφέρει πως στόχος της επίθεσης ήταν σημείο στρατιωτικού ελέγχου και διοίκησης.

Οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο περιοχών στην ανατολική Λιβύη και κάποιων τοποθεσιών στα ορεινά, στα σύνορα με την Τυνησία, καθώς και τη Μισράτα, δεν είχαν καταφέρει εδώ και εβδομάδες να προχωρήσουν, παρά τη συνδρομή των νατοϊκών δυνάμεων. Ωστόσο, χθες, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Γιαφράν, αφού πρώτα βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν και κατέστρεψαν στην περιοχή τεθωρακισμένα οχήματα των κανταφικών ενόπλων δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v