Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατό κατά των εξεγερθέντων στέλνει ο Assad

Δυνάμεις του στρατού στέλνει ο Σύρος πρόεδρος προκειμένου να καταστείλει τις εξεγέρσεις στη χώρα, μετά και τον θάνατο περισσοτέρων από 120 ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αντιφρονούντες.

Στρατό κατά των εξεγερθέντων στέλνει ο Assad
Περισσότερα από 120 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με τους αντιφρονούντες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, κάνοντας ουσιαστικά την πρώτη επίσημη αναφορά σε ευρείας κλίμακας ένοπλες συγκρούσεις στο πλαίσιο της εξέγερσης κατά του προέδρου Bashar al-Assad.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, τη Δευτέρα ένοπλες ομάδες έβαλαν φωτιά σε κρατικά κτήρια στην πόλη Jusr al-Shughour, έκλεψαν πέντε τόνους δυναμίτη και έβαλλαν κατά αμάχων και δυνάμεων ασφαλείας με πολυβόλα και βλήματα.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν στην περιοχή από το Σάββατο και από την επιχείρηση έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 37 κάτοικοι και 10 αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Mohammad Ibrahim al-Shaar δήλωσε πως οι αρμόδιες αρχές θα απαντήσουν στις ένοπλες επιθέσεις και ο υπουργός Πληροφοριών Adnan Mahmoud δήλωσε πως ο στρατός, που μέχρι στιγμής δεν έχει εισέλθει στην πόλη, «θα εκτελέσει το εθνικό του καθήκον για να αποκαταστήσει την ασφάλεια».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v