Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους

Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους και «θα αναδυθεί ισχυρότερη», τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Merkel: Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους
Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους και «θα αναδυθεί ισχυρότερη», τόνισε στον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου που πραγματοποίησαν οι δύο στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ, ενώ συζητήθηκαν επίσης τα βήματα που κάνει η Ευρώπη προκειμένου να ελέγξει την κρίση.

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τις συζητήσεις, ωστόσο πηγές της γερμανικής αποστολής ανέφεραν πως μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης οι κρίσεις στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η παγκόσμια οικονομία και οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι, πίσω από την «πομπή», οι σχέσεις Βερολίνου - Ουάσιγκτον παραμένουν τεταμένες, μετά την απόφαση της Γερμανίας (τον Μάρτιο) να απέχει από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ενέκρινε τελικά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

Η Γερμανία, που δεν είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου, ήταν η μόνη χώρα της Ε.Ε. ή του ΝΑΤΟ που δεν παρείχε στήριξη.

Ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», ότι θα ήθελε να δει τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τη διεθνή προσπάθεια στη Λιβύη.

«Ανυπομονώ να συζητήσω με την καγκελάριο το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις αλλαγές που συντελούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Guido Westerwelle, δήλωσε λίγο μετά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον ότι οι γερμανοαμερικανικές σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε χθες στην Ουάσιγκτον για τριήμερη σύσκεψη με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v