Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Groupon: Το επόμενο κοινωνικό δίκτυο στην Wall St

Η Groupon επιχειρεί να αντλήσει 750 εκατ. δολάρια από αρχικές δημόσιες εγγραφές, σε μια ακόμη προσπάθεια ιντερνετικής επιχείρησης να αξιοποιήσει την μεγάλη επενδυτική «όρεξη» για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Groupon: Το επόμενο κοινωνικό δίκτυο στην Wall St
Η ιστοσελίδα ημερήσιων προσφορών Groupon επιχειρεί να αντλήσει 750 εκατ. δολάρια με αρχικές δημόσιες εγγραφές, σε μια ακόμη προσπάθεια ιντερνετικής επιχείρησης να αξιοποιήσει την μεγάλη επενδυτική «όρεξη» για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Groupon μπορεί να συγκεντρώσει έως και 1 δισ. δολ. από το ΙΡΟ, μέγεθος που θα αποτιμήσει την επιχείρηση στα 15-20 δισ. δολ.

Τον περασμένο μήνα, το website επιχειρηματικής δικτύωσης LinkedIn απόλαυσε υπερδιπλασιασμό της μετοχής του στην πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την εισαγωγή του στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Groupon προσφέρει ημερήσιες προσφορές στα μέλη του, για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας. Οι προσφορές ισχύουν για συγκεκριμένο διάστημα και περιορισμένο αριθμό αγοραστών. Η Groupon λαμβάνει προμήθεια 30-50% από τον έμπορο που διαθέτει το προϊόν. Η εταιρία διαθέτει 83 εκατ. μέλη σε 43 χώρες και απασχολεί πάνω από 7.000 εργαζόμενους.

Η εταιρία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 2008 και δεν έχει ακόμη καταθέσει κέρδη. Είχε έσοδα 644,7 εκατ. δολ. στο α΄τρίμηνο αλλά καθαρές απώλειες 146,5 εκατ. δολ. καθώς επένδυσε στην ανάπτυξή της, ειδικά στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο είχε απορρίψει προσφορά 6 δισ. δολ. από την Google.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v