Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επίθεση hackers κατά της Sony

"Γιατί εμπιστεύεστε μία εταιρία που είναι τόσο ανοιχτή σε απλές επιθέσεις;" αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας hackers LulzSec, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα μαζική κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες της Sony.

Νέα επίθεση hackers κατά της Sony
Νέα, μεγάλης κλίμακας επίθεση σημειώθηκε στις ιστοσελίδες της Sony, μόλις έξι εβδομάδες μετά τη μεγαλύτερη υποκλοπή στην ιστορία του Διαδικτύου, που οδήγησε στη διαρροή προσωπικών δεδομένων 100 εκατ. πελατών της εταιρίας.

Μία ομάδα hackers, η οποία αυτοαποκαλείται LulzSec, με ανακοίνωσή της ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτήν την κυβερνοεπίθεση, αναφέροντας πως παραβίασαν τους σέρβερ που φιλοξενούν τους ιστοτόπους της Sony Pictures Entertainment και υπέκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία 1 εκατ. πελατών της εταιρίας.

"Με μία μόνο διείσδυση, αποκτήσαμε πρόσβαση ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. Γιατί δείχνετε τόση εμπιστοσύνη σε μια εταιρία που είναι ανοιχτή σε αυτές τις απλές επιθέσεις;", αναφέρει η ανακοίνωση της LulzSec με μήνυμά της στο Twitter. Η ίδια ομάδα ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στο Fox.com

Όπως ανακοίνωσε η Sony, γίνονται έρευνες για την αξιοπιστία των ισχυρισμών της ομάδας LulzSec και δεν επιβεβαίωσε την επίθεση.

Η παραβίαση της ασφάλειας είναι η πιο πρόσφατη επίθεση κατά εταιριών μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων της Lockheed Martin και της Google Inc.

Η Sony υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν hackers εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις. Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Internet και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.

Έκτοτε, τα δίκτυά της έχουν δεχτεί και άλλες επιθέσεις από hackers και η εταιρία έχει παραδεχτεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη Sony Pictures.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v