Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E.coli: Αγροτικές ζημιές 30 εκατ. € εβδομαδιαίως

Η πηγή του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli που απαντήθηκε σε λαχανικά και έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 16 ανθρώπων στην Ευρώπη, εξακολουθεί να προβληματίζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

E.coli: Αγροτικές ζημιές 30 εκατ. € εβδομαδιαίως
Η πηγή του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli που εμφανίστηκε σε λαχανικά και έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 16 ανθρώπων στην Ευρώπη, εξακολουθεί να προβληματίζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η Γερμανία, που έχει υποστεί τα περισσότερα πλήγματα εξαιτίας του βακτηρίου, ήλπιζε ότι είχε εντοπίσει την προέλευση των λαχανικών, επικεντρώνοντας τις υποψίες σε αγγούρια που παράγονται σε δύο ισπανικές περιοχές.

Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν υποδεικνύουν ότι το βακτήριο που βρέθηκε στα εν λόγω αγγούρια δεν είναι υπεύθυνο για τα κρούσματα E.coli που έχουν πλήξει 1.100 ανθρώπους στην Γερμανία και εκατοντάδες επιπλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

Ο φόβος μόλυνσης έχει προκαλέσει πανικό στην Ευρώπη, σταματώντας σχεδόν τις εξαγορές ισπανικών λαχανικών. Μεγάλα είναι τα πλήγματα και για την Ολλανδία, που παράγει επίσης πολλά αγγούρια. Οι αγρότες δηλώνουν ότι οι εβδομαδιαίες ζημιές τους ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v