Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατλαντική διαμάχη για τις τράπεζες

Κλιμακώνεται η διατλαντική διαμάχη για την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς ο Michel Barnier διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις της κυβέρνησης Ομπάμα που δημιουργούν αθέμιτο πλεονέκτημα των αμερικανικών τραπεζών

Διατλαντική διαμάχη για τις τράπεζες
Την έντονη δυσαρέσκειά του φέρεται να εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος Michel Barnier στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ., Timothy Geithner καλώντας τον να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις ως προς την εποπτεία του αμερικανικού τραπεζικού κλάδου.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, o Michel Barnier, με επιστολή του προς τον κ. Geithner, υποστηρίζει ότι η χρονοτριβή αυτή του Λευκού Οίκου δίνει αθέμιτο πλεονέκτημα στις αμερικανικές τράπεζες έναντι των ανταγωνιστών τους στην Γηραιά Ήπειρο. Στην επιστολή αυτή, ο ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν προχωρήσει περισσότερο σε θέματα-κλειδιά, όπως η ενίσχυση της απαιτούμενης κεφαλαιουχικής επάρκειας και η επιβολή ορίων στα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

«Το παιχνίδι με ίσους όρους πρέπει να γίνει πραγματικότητα,
και να μην είναι μόνο ένα σλόγκαν» αναφέρει ο κ. Barnier στην επιστολή του που αποκαλύπτουν οι Financial Times καθώς κλιμακώνεται η διατλαντική διαμάχη γα την μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η Ουάσιγκτον προχώρησε άμεσα στην υιοθέτηση της νομοθεσίας Dodd Frank. Οι Βρυξέλλες όμως, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει προχωρήσει με την επιθυμητή ταχύτητα στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v