Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προ των πυλών το iCloud της Apple

Ο ίδιος ο Steve Jobs θα παρουσιάσει τη Δευτέρα τη νέα υπηρεσία iCloud, που σε συνεργασία με 4 δισκογραφικές θα δίνει τη δυνατότητα μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αποθήκευσης μουσικών αρχείων.

Προ των πυλών το iCloud της Apple
O ίδιος ο κ. Steve Jobs, παρά την αναρρωτική άδεια που έχει λάβει από τον Ιανουάριο, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα την πολυαναμενόμενη νέα υπηρεσία της Apple, το iCloud. Η Apple κρατά επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες της νέας υπηρεσίας. Δημοσιεύματα, όμως, αναφέρουν ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με 4 δισκογραφικές εταιρίες ώστε να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή βάση αποθήκευσης αρχείων μουσικής.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της "Wall Street Journal" αναφέρει πως η Apple έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Warner Music Group, τη Sony Music Entertainment και την EMI Group, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και η συμφωνία με τη Universal Music Group.

Στόχος είναι να αποκτήσουν οι καταναλωτές μία υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική τους σε κεντρικούς διακομιστές της Apple και να την ακούν από οποιαδήποτε συσκευή της Apple, όπου κι αν βρίσκονται.

Η Apple δεν είναι πρώτη που αποπειράται αυτό το βήμα. Η Amazon έχει ήδη παρουσιάσει το Cloud Drive, ενώ μία ανάλογη υπηρεσία online δισκοθήκης, με την ονομασία Music Beta, έχει παρουσιάσει και η Google σε δοκιμαστική μορφή.

Η Amazon και η Google, όμως, δεν έχουν κατορθώσει να καταλήξουν σε συμφωνία με δισκογραφικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v