Μέτρα κατά της Microsoft εξετάζει η Κομισιόν

Σε ”δραστικά μέτρα” εναντίον της Microsoft σκοπεύει να προχωρήσει η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H αμερικανική εταιρία ”κατηγορείται” πως εκμεταλλεύται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για να εξαλείψει τον ανταγωνισμό, εφαρμόζοντας ”μονοπωλιακές πολιτικές”.

Μέτρα κατά της Microsoft εξετάζει η Κομισιόν
”Σκληρά μέτρα” προτίθεται να αναλάβει η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Microsoft.

Το εν λόγω όργανο, ύστερα από έρευνες τριών περίπου ετών, αποφάσισε να υιοθετήσει μια δέσμη μέτρων εναντίον του αμερικανικού κολοσσού για να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από τον ”άδικο” ανταγωνισμό τον οποίο υφίστανται.

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft ”κατηγορείται” πως εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση που κατέχει στην αγορά software - εφαρμόζοντας μονοπωλιακού τύπου πολιτικές - για να ενισχύσει περαιτέρω το μερίδιό της αλλά και να εξαλείψει σταδιακά τον όποιο ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Τα ακριβή μέτρα που θα ληφθούν δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί ακόμα, αλλά θα στοχεύουν, σύμφωνα με ”καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς”, στον εξαναγκασμό της αμερικανικής εταιρίας να μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο πουλά και διανέμει τα Windows και το Media Player αλλά και στην παροχή τεχνικών πληροφοριών στους ανταγωνιστές της για ορισμένα προϊόντα της.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής antitrust, W. Kolasky, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από ”υπερπροστατευτισμό και υπερευαισθησία” για τις επιχειρήσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v