Το ”ΟΚ” σε Oracle-PeopleSoft θα δώσει η Κομισιόν

Η Κομισιόν προτίθεται να δώσει το ”πράσινο φως” για την εξαγορά της PeopleSoft από την Oracle, ανοίγοντας τον δρόμο για την δημιουργία ενός νέου κολοσσού, που μαζί με την SAP θα μονοπωλούν ουσιαστικώς την αγορά εταιρικών λογισμικών.

Το ”ΟΚ” σε Oracle-PeopleSoft θα δώσει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να δώσει το ”πράσινο φως” για την εξαγορά της PeopleSoft από την Oracle προς 7,7 δισ. δολάρια, ανοίγοντας τον δρόμο για την δημιουργία ενός νέου κολοσσού στον χώρο των λογισμικών προϊόντων.

Αν και δεν ”ακούστηκε” κάποια καταληκτική ημερομηνία για την επικείμενη απόφαση, ο επίτροπος Ανταγωνισμού Mario Monti αναμένεται να ανακοινώσει την θετική ετυμηγορία πριν αποσυρθεί από την θέση, στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Ο Επίτροπος εκκρεμεί να συμβουλευθεί τις αντιμονοπωλιακές αρχές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει απόφαση, αλλά πάντως αυτές οι επαφές δεν προβλέπεται να μεταβάλλουν την θέση του.

Ορισμένα μέλη της Κομισιόν δεν συμφωνούσαν να εγκριθεί η εξαγορά, φοβούμενοι ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στον χώρο των λογισμικών για επιχειρήσεις. Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Oracle και η γερμανική SAP θα μείνουν οι μόνοι μεγάλες παίκτες στον κλάδο.

Η απόφαση της Κομισιόν να δώσει τελικώς το ”ΟΚ” στην εξαγορά ακολούθησε την θετική ετυμηγορία των αμερικανικών αρχών, που αποφάσισαν ότι η συγχώνευση είναι δυνατόν να προχωρήσει σε εθνικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v