Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πιθανή αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούλιο

Στάση αναμονής φανερώνει η απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια καθώς και το λεκτικό του συνοδευτικού κειμένου, υποστηρίζει σε ανάλυση της η Alpha Bank.

Alpha: Πιθανή αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Ιούλιο
Στάση αναμονής φανερώνουν η απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια καθώς και το λεκτικό του συνοδευτικού κειμένου, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η Alpha Bank.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς και στην επόμενη προγραμματισμένη σύσκεψη στις 9 Ιουνίου.

Θεωρεί ότι, αν διατηρηθεί ο κίνδυνος ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων και προσδοκιών, το πιθανότερο σενάριο είναι η ΕΚΤ να προβεί σε αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25% στη σύσκεψη της 7ης Ιουλίου.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η ΕΚΤ αποφάσισε τη διατήρηση των επιτοκίων της ευρωζώνης στο 1,25% και ο κ. Ζ.-Κλ. Τρισέ άφησε να εννοηθεί πως η τράπεζα δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, στην ομιλία του, δεν χρησιμοποίησε τη φράση αυστηρή επαγρύπνηση όσον αφορά στην πολιτική της ΕΚΤ, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v