Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητο επιτόκιο ευρώ στο 1,25%

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητη πιστωτική πολιτική, αλλά οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία Trichet για ενδείξεις όσον αφορά την χρονική στιγμή των αναμενόμενων μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο επιτόκιο ευρώ στο 1,25%
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητη πιστωτική πολιτική, σε μια απόφαση ευρύτατα αναμενόμενη, αλλά οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Jean-Claude Trichet για ενδείξεις όσον αφορά την χρονική στιγμή μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Το συμβούλιο καθορισμού νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1,25%, μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Απρίλιο που είχε στόχο την αποτροπή πληθωριστικών πιέσεων.

Οι αγορές αναμένουν την συνέντευξη Τύπου του κ. Trichet για ενδείξεις όσον αφορά την πιθανή συνέχιση των αυξήσεων επιτοκίων.

Εάν ο κεντρικός τραπεζίτης χρησιμοποιήσει την φράση «αυστηρή επαγρύπνηση» όσον αφορά την πολιτική της ΕΚΤ, οι επενδυτές θα προεξοφλήσουν αύξηση τον Ιούνιο, ενώ αν απουσιάζει μια τέτοια «επιθετική» φρασεολογία θα περιμένουν την επόμενη αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v