Lehman: Συμβιβασμός 222 εκατ. δολ. για Enron

Η Lehman Brothers, η πέμπτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ, συμφώνησε να πληρώσει 222,5 εκατ. δολάρια για συμβιβασμό στην μήνυση που είχαν υποβάλλει οι επενδυτές όσον αφορά τον ρόλο του οίκου ως αναδόχου της Enron.

Lehman: Συμβιβασμός 222 εκατ. δολ. για Enron
Η Lehman Brothers, η πέμπτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ, συμφώνησε να πληρώσει 222,5 εκατ. δολάρια για συμβιβασμό στην μήνυση που είχαν υποβάλλει οι επενδυτές όσον αφορά τον ρόλο του οίκου ως αναδόχου της Enron, του ενεργειακού κολοσσού που κατέρρευσε δημιουργώντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο επιχειρηματικής χρεοκοπίας στην ιστορία.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg, βάση του συμβιβασμού η Lehman δεν θα υποχρεωθεί να αποδεχτεί την ενοχή της.

Ο οίκος κατηγορήθηκε όσον αφορά την αναδοχή ομολογιακών εκδόσεων της Enron από το 1998. Δεν έχει κατηγορηθεί ότι βοήθησε τα στελέχη της Enron να ”μαγειρέψουν” τους ισολογισμούς της εταιρίας για να εξαπατήσουν τους μετόχους, γεγονός που περιορίζει τις ευθύνες της Lehman μόνο στο επίπεδο της αναδοχής των χρεογράφων.

Οι μέτοχοι και κάτοχοι ομολόγων της Enron έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της Citigroup, της JPMorgan Chase και άλλων τραπεζών, ζητώντας αποζημιώσεις ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Κατά τους αναλυτές ”πρόκειται για έναν ικανοποιητικό συμβιβασμό, που προσφέρει στους επενδυτές ένα βήμα για να πορευτούν στις μελλοντικές συζητήσεις. Δίνει επίσης στους άλλους χρηματο-οικονομικούς οίκους που έχουν μηνυθεί μια ιδέα για τα επίπεδα των συμβιβασμών που μπορεί να επιτευχθούν όσον αφορά αυτή την υπόθεση,” όπως αναφέρει ο καθηγητής Νομικής Jim Cox στο πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v