Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοπραξία France Telecom και Deutsche Telekom

Οι δύο τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία νέα κοινοπραξία με στόχο τις κοινές εξαγορές προμηθειών, ώστε να εξοικονομηθούν συνολικά 1,3 δισ. ευρώ ετησίως.

Κοινοπραξία France Telecom και Deutsche Telekom
Στην σύσταση κοινοπραξίας με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας τους προχωρούν France Telecom και Deutsche Telekom.

Η κοινοπραξία, στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού οι δύο εταιρείες με ποσοστό 50% εκάστη, έχει στόχο την κοινή εξαγορά προμηθειών για τους δύο τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς, ώστε να εξοικονομηθούν συνολικά 1,3 δισ. ευρώ ετησίως από τις αγορές εξοπλισμού, συσκευών κινητής τηλεφωνίας πλατφόρμες υποδομών και άλλες τεχνολογικές υποδομές από το δ΄τρίμηνο . Η συμφωνία μένει να επικυρωθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, αλλά και τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές.

«Η νέα κοινοπραξία θα προσφέρει πιο αποτελεσματική οργάνωση των προμηθειών που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές συνεργασίες με τους προμηθευτές» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της France Telecom, Olaf Swantee. Συγκεκριμένα, το ποσό που εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί σε ετήσια βάση μετά από τρία χρόνια, θα ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ για την France Telecom και σε περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την Deutsche Telekom

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v