Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από τη Fitch Ratings για την Ιρλανδία

Η Fitch Ratings επιβεβαιώνει μεν την αξιολόγηση του "ΒΒΒ+" για την ιρλανδική οικονομία, αλλά και το αρνητικό outlook, επισημαίνοντας ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι το κλειδί για τη δημοσιονομική της φερεγγυότητα.

Καμπανάκι από τη Fitch Ratings για την Ιρλανδία
Η Fitch Ratings με νέα έκθεσή της για την ιρλανδική οικονομία επιβεβαιώνει μεν την αξιολόγηση του "ΒΒΒ+", αλλά και το αρνητικό outlook, επισημαίνοντας ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι το κλειδί για τη δημοσιονομική της φερεγγυότητα.

Στην έκθεση, ο πιστοληπτικός οίκος επισημαίνει συγκεκριμένα ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ιρλανδία "παραμένει ευάλωτη και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές απειλές για την οικονομική ανάκαμψη και τη δημοσιονομική σταθεροποίηση".

Η Fitch αναφέρει πως, βάσει του κυρίαρχου σεναρίου, το χρέος της Ιρλανδίας αναμένεται να κορυφωθεί στο 116% του ΑΕΠ το 2013-14. "Η δυναμική της ανάπτυξης, όμως, εξαρτάται από την ανάπτυξη και το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς το έλλειμμα και τα χρέη της χώρας έχουν υψηλά σημεία εκκίνησης", αναφέρει η Fitch Ratings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v