Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη:Εμφάνιση Καντάφι στους δρόμους της Τρίπολης

Αιφνιδιαστική εμφάνιση στους δρόμους της πρωτεύουσας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Μουαμάρ Καντάφι, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον ανταρτών στην Ατζαμπίγια.

Λιβύη:Εμφάνιση Καντάφι στους δρόμους της Τρίπολης
Αιφνιδιαστική εμφάνιση στους δρόμους της πρωτεύουσας πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Μουαμάρ Καντάφι, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Καντάφι γύριζε στους δρόμους της Τρίπολης με τετρακίνητο όχημα και πανηγύριζε με τα χέρια υψωμένα, ενώ οπαδοί τον χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ του.

Εν τω μεταξύ, ρουκέτες των κυβερνητικών δυνάμεων έπληξαν την πόλη της Μισράτα την Παρασκευή, προκαλώντας τον θάνατο οχτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά άλλων.

Κάτοικοι ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters ότι τουλάχιστον 120 ρουκέτες χτύπησαν την πόλη

Νωρίτρερα την Παρασκευή δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον ανταρτών στην στρατηγική πόλη της ανατολικής Λιβύης Ατζαμπίγια, σύμφωνα με μαρτυρίες ανταρτών στο Reuters.

Ένας αντάρτης που χειριζόταν αντιαεροπορικό όπλο σκοτώθηκε και δύο ακόμα τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης, ένα χιλιόμετρο μακριά από την δυτική πύλη της Ατζαμπίγια, σύμφωνα με αναφορές ανταρτών σε σημεία ελέγχου και στο νοσοκομείο της πόλης.

“Κινούμασταν κατά μήκος του δρόμου. Είδαμε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο με όλες τις πόρτες του ανοιχτές. Ξαφνικά οι άντρες πετάχτηκαν από την έρημο και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μας” ανέφερε ο αντάρτης Μοχάμεντ Καλίλ.

Ο αντάρτης Mανσούρ Ρασίντ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι είναι απλωμένες στην έρημο στα δυτικά της Ατζαμπίγια. “Είναι πολύ δύσκολο να τους εντοπίσουμε. Άνοιξαν πυρ εναντίον μας. Έχουμε ένα νεκρό και δύο τραυματίες” δήλωσε στο Reuters.

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες είχαν απωθήσει τις δυνάμεις του Καντάφι από την Ατζαμπίγια σε μια σφοδρή μάχη την Κυριακή. Ακολούθησαν μέρες σκληρών συγκρούσεων και την Πέμπτη οι αντάρτες κατάφεραν να προωθηθούν μέχρι την πόλη της Μπρέγκα.

Ωστόσο από τότε οι αντάρτες δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, κυρίως γιατί δεν έχουν αρκετά όπλα και άνδρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v