Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κερδών 17% για την Google

Η αύξηση των κερδών κατά 17% που ανακοίνωσε η Google δεν ενθουσίασε τους επενδυτές που στάθηκαν περισσότερο στην εκτίναξη των δαπανών της εταιρείας κατά 54% και στα δαπανηρά επεκτατικά σχέδια του νέου CEO, Larry Page

Αύξηση κερδών 17% για την Google
Η αύξηση δαπανών κατά 54% στα 2,84 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο που ανακοίνωσε η Google τρόμαξε τους επενδυτές καθώς πλέον διατυπώνεται έντονη ανησυχία για το κόστος των επεκτακτικών σχεδίων του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Συγκρινόμενη με την εντυπωσιακή αύξηση των δαπανών, η ανάπτυξη των εσόδων κατά 29% δεν κατάφερε να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών με αποτέλεσμα η μετοχή της Google να υποχωρεί περισσότερο από 5%. Τα καθαρά κέρδη της Google αυξήθηκαν κατά 17% το πρώτο τρίμηνο στα 2,3 δισ. δολάρια ή 7,04 δολάρια ανά μετοχή από 1,96 δισ. δολάρια ή 6,06 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο Larry Page συνιδρυτής και νέος διευθύνων σύμβουλος εκτιμάται ότι θα συνεχίσει στην πολιτική της μεγάλης αύξησης των δαπανών στο πλαίσιο της στρατηγικής επιθετικής ώθησης στον κλάδο της κοινωνικής δικτύωσης και της κινητής τηλεφωνίας.

Η Google σκοπεύει να προχωρήσει φέτος σε 6.000 προσλήψεις ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο προσέλαβε 2.000 άτομα και προχώρησε σε αυξήσεις μισθών 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v