Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Πορτογαλία ζητά οικονομική στήριξη από την ΕΕ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Χοσέ Σόκρατες, ανακοίνωσε ότι η χώρα δίεξάγει συνομιλίες για την προσφυγή της σε εξωτερική βοήθεια, λίγες ώρες μετά την καταστροφική δημοπρασία εντόκων.

H Πορτογαλία ζητά οικονομική στήριξη από την ΕΕ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Χοσέ Σόκρατες, ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προσφύγει σε εξωτερική βοήθεια, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

«Διεξάγουμε συνομιλίες για να πετύχουμε τους καλυτερους δυνατούς όρους», δήλωσε ο κ. Σόκρατες, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει μεθόδους χρηματοδότησης της οικονομίας.

Νωρίτερα, ο υπ. Οικονομικών κ. Φερνάντο Τεϊξέιρα ντος Σάντος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jornal de Negocios ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητο να προσφύγει στους διαθέσιμους μηχανισμούς χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του δημοσιεύματος.

Η Πορτογαλία εμφανίζεται πλέον έτοιμη να ακολουθήσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία λαμβάνοντας κεφάλαια διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας ζήτησε βοήθεια από το εξωτερικό, λίγες ώρες αφότου η χώρα πλήρωσε απαγορευτική τιμή για να δανειστεί κάτι παραπάνω από ένα δισ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v