Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Περικοπές 6,2 τρισ. ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Ανοίγοντας μια νέα μάχη στον πόλεμο του προϋπολογισμού της Ουάσιγκτον, οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πρότειναν κάθετη μείωση των κυβερνητικών δαπανών κατά 6,2 τρισ. δολ. σε 10ετή περίοδο.

ΗΠΑ: Περικοπές 6,2 τρισ. ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ανοίγοντας μια νέα μάχη στον πόλεμο του προϋπολογισμού της Ουάσιγκτον, οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πρότειναν κάθετη μείωση των κυβερνητικών δαπανών κατά 6,2 τρισ. δολ. σε 10ετή περίοδο, μείωση του ανώτατου συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 25% και δραματική αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού προγράμματος Medicare.

Το σχέδιο προϋπολογισμού 2012 του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επίσης ακυρώνει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του Προέδρου Barack Obama για την υγεία, την αναδιοργάνωση των ομοσπονδιακών προγραμμάτων του κράτους πρόνοιας και προτείνει να επιτραπεί περισσότερη άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου στις επιχειρήσεις.

Ο προϋπολογισμός των Ρεπουμπλικανών προκύπτει εν μέσω έντονων διαβουλεύσεων για τις κρατικές δαπάνες και το χρέος και ανακοινώθηκε μια ημέρα μετά την δήλωση του κ. Β. Obama ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Το σχέδιο προβλέπεται να εγκριθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί αλλά αναμένεται να «σκαλώσει» στην Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω προτάσεις θα αποτελέσουν το βασικό σημείο αναφοράς για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων των ΗΠΑ, καθώς αυτά θα οδεύουν προς τις εκλογές 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v